Thurø Zoneterapi, alternativ behandling Svendborg

Thurø Zoneterapi

v/Michala Ankjær Dinesen
Bergmannsvej 20 A
Thurø
5700 Svendborg

Tlf. 50 73 80 50
michala@thurozoneterapi.dk

Columnaterapi / Rygbehandling


En columnaterapeut er en manuel specialist indenfor smerter og dysfunktioner i nakke-, brystkasse- (+ribben), lænde- og bækkenområdet. Både i forhold til de akutte og de kroniske rygsmerter.

Som columnaterapeut er mine hænder mit vigtigste arbejdsredskab, ligesom de også er det ved zoneterapien og massagen.

Jeg har, bl.a. gennem min uddannelse som ergoterapeut men også gennem de andre uddannelser der er på CV'et, en grundig viden om bevægeapparatet.
Gennem columnaterapien har jeg en specifik viden om hele rygsøjlen fra nakken og ned til lænd samt bækken både indenfor anatomi, fysiologi, patologi samt biomekanik.

Min store interesse og passion er indenfor lænde- og bækkenområdet


Bækkenet er fundamentet for ryggen og mange har uden at vide det låsninger og fejlstillinger i netop bækkenet, som opadtil kan påvirke hele rygsøjlen samt nedadtil kan påvirke hofte, knæ, ankler samt fodled.
Låsninger i bækkenets led (leddene mellem korsben og hofteben) kan ikke ses på et røntgenbillede - de kan kun opdages ved bevægelse og test af leddene.
Derimod kan nogle af følgevirkningerne, fra et bækken der ikke står korrekt, ses på et røntgenbillede eller en MR-scanning. F.eks. kan diskusprolapser og protusioner i nogle tilfælde skyldes fejlstilling af kosbenet pga. låsninger af bækkenets led.

Vores krop er én stor kompensator - jeg ser din krop som en helhed


Vores krop er på mange måder unik. Den er én stor kompensator.
Det betyder, at hvis der er ét eller flere steder i bevægeapparatet, der ikke fungerer, som det skal / er fejlstillet / er i asymmetri, så vil kroppen gøre alt for at kompensere for dette og gør det så godt, at du måske slet ikke opdager, der er noget galt.
Men på et tidspunkt kan kroppen ikke kompensere mere, uden du registrerer det. Du kan f.eks. få ondt. Det er måske her, du opsøger en behandler.

Da vi også hver især er unikke, vil vores kroppe kompensere på hver sin måde.

Jeg ser din krop som en helhed og du kan derfor opleve, at fokus i min behandling er et andet sted end dér, hvor du har ondt. Netop fordi du oftest først får ondt, når kroppen har kompenseret flere forskellige steder. Der kan selvfølgelig være tale om et andet forløb ved en akut skade.

Let at behandle symptomet - at finde årsagen er mere kompliceret


Det er let at behandle symptomet, men det kan være et kvikfix, med risiko for at symptomet hurtigt vender tilbage.
At finde årsagen er mere kompliceret.
Det lykkes naturligvis ikke hver gang, men med en grundig undersøgelse af dit bevægeapparat kan årsagen findes og det vil i sidste ende kræve færre behandlinger at behandle årsagen, end hvis det kun var symptomet, der var i fokus.

Jeg ved, hvor mine kompetencer går til


Da jeg ikke er lægefaglig uddannet, er jeg også skolet i, hvornår jeg ikke skal behandle, men videresende til egen læge, kiropraktor eller lignende bl.a. ved hjælp af forskellige safety-tests.

Derudover har jeg en stor viden om, hvilke skader, læsioner og sygdomme, der bør tilses af en læge - jeg ved, hvor mine kompetencer går til.

Læs om 1. undersøgelse samt efterfølgende behandlinger her - hvis det er columnaterapi, du har brug for.
© Thurø Zoneterapi.dk | Design Nanna Augustinus